Geel Vlaanderen job coach loopbaanbegeleiding loopbaancoaching Karolien MarckGeel

Hoe pak ik het aan?

Zelf heb ik al 2x in mijn leven gebruik gemaakt van loopbaanbegeleiding. De eerste keer om mijn ideale werkomgeving te bepalen bij het zoeken naar een nieuwe job en de 2e keer om de overstap te onderzoeken naar het zelfstandig statuut. Meer bepaald waar ben ik goed in, wat wil ik precies doen en binnen welke organisaties?

Het heeft mij steeds heel wat inzichten gebracht waardoor ik weloverwogen keuzes heb gemaakt in mijn carrière. Met de juiste begeleiding kom je immers sneller tot antwoorden op jouw loopbaan vraagstukken.

Als integrale professionele coach en HSP loopbaancoach begeleid ik dan ook met veel enthousiasme, toewijding en openheid loopbaantrajecten voor Triangel.

We gaan in gesprek en samen aan de slag met allerlei oefeningen. Door te denken, te doen en te voelen, gaat jouw ideale werkomgeving en job inhoud duidelijk worden. Het is immers belangrijk om je elke dag opnieuw goed te voelen bij wat je doet, met wie je samenwerkt en waar je werkt. Ten slotte ben je een heel groot deel van jouw leven aan het werk.

Specifieke ervaring: Hoogsensitiviteit en burn-out

Mijn expertise ligt daarnaast in hoogsensitiviteit (HSP en HSS), burn-out en bore-out.

In 2017 geraakte ik zelf in een burn-out, iets wat ik nooit had verwacht dat dit mij zou overkomen. In die periode ontdekte ik mijn hoogsensitiviteit en bleek dit een belangrijk deel van mijn persoonlijkheid te zijn, wat ik tot dan onbewust volledig had genegeerd.

De juiste bedrijfscultuur, positieve en menselijke werksfeer, gezien worden voor wat je doet, geen landschapskantoren, een werkgever die openstaat voor aangepast werkmateriaal vb. noice cancelling headphones, … zijn maar enkele zaken die extra aandacht dienen te krijgen bij het kiezen van een (nieuwe) werkgever en job.

Enkele jaren later ontdekte ik door mijn energielekken dat ik ook een HSS ben (High Sensation Seeker). Iemand die bewust (sociale) prikkels opzoekt en houdt van verandering en vernieuwing. Eens zo uitdagend in combi met HSP (HoogSensitief Persoon) zijn.

Weet dat je als HSP veel meer kans maakt op een burn-out omdat we gevoeliger zijn aan stress. ‘Nee’ zeggen, onze fysieke en mentale grenzen bewaken en bepaald coping gedrag niet stellen (zoals pleasen en perfectionisme) zijn voor ons extra uitdagingen.

Hiervoor is het raadzaam om jezelf als HSP beter te leren kennen en te beseffen dat de juiste werkomgeving én passende job inhoud een grote rol spelen in jouw werkgeluk en (mentale/fysieke ) gezondheid.