Loopbaancoaching bij personen met ADHD/ADD houdt in dat de sterke punten van de persoon op de werkplek op een positieve manier kunnen worden gebruikt. Hun kwaliteiten kunnen zeer divers zijn, vaak zijn een personen met ADHD/ADD creatiever en hebben ze meer ideeën,  zijn ze meer extravert en bereid risico’s te nemen, voelen ze zich goed bij afwisseling, werken ze vlug, zijn ze spraakvaardig en houden ze van nieuwe uitdagingen.

Tijdens de begeleiding is het belangrijk realistische doelen te stellen en gericht werk te zoeken of aanpassingen door te voeren gericht naar de ADHD/ADD problematiek.

We ondersteunen mensen met ADHD/ADD bij het vinden van werk dat past bij hun mogelijkheden en onderwijsniveau, alsook bij het uitbouwen van een carrière en het behouden van een job. Vaak is er nood aan extra ondersteuning na aanwerving. Een succesvolle tewerkstelling is van zeer groot belang voor de mentale gezondheid en het efficiënt functioneren. Binnen onze coaching is dit een zeer belangrijke doelstelling.