Indien je aan de voorwaarden voldoet om loopbaancheques aan te vragen, kan je twee maal een cheque aanvragen. Een eerste loopbaancheque is goed voor 4u begeleiding, een tweede cheque voor 3u. Per loopbaancheque betaal je een eigen bijdrage van €45.  Als je een job hebt of zelfstandige bent, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques.

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques vindt verspreid over minimaal 2 dagen plaats. Zo is het bij je eerste cheque bijvoorbeeld mogelijk om vier maal een sessie van 1u in te plannen of twee maal een sessie van 2u.

 

Voor wie?

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.

Meer informatie over of je in aanmerking komt voor loopbaancheques kan je vinden op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

 

Wanneer bestel ik best loopbaancheques?

Je kunt wachten met het bestellen van je loopbaancheque tot je een infomoment/kennismakingsgesprek gehad hebt.
Op het einde van het eerste gesprek met je loopbaanbegeleider ondertekenen jullie een samenwerkingsovereenkomst. Op dat moment geef je je loopbaancheque aan je loopbaanbegeleider.

Bestel je je cheque liever op voorhand? Ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat je loopbaancheques maar 3 maanden geldig zijn. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheque. Start dus voor deze datum met je begeleiding.

Heb je geen recht op VBAB loopbaancheques en heb je toch nood aan begeleiding /coaching dan is dit ook mogelijk bij Triangel.

 

Wil je graag 7 uur loopbaanbegeleiding volgen?

Bestel dan eerst één loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque (van 3u) bestellen.

Let wel: op het moment dat je de tweede loopbaancheque aanvraagt, moet je nog aan de voorwaarden beantwoorden voor loopbaancheques. Een van deze voorwaarden is dat je aan het werk bent.

Je kan de loopbaancheque van VDAB bestellen door gratis te bellen naar  0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 16.30 uur) of te surfen naar de website van VDAB (link naar VDAB burgerlogin).